Op weg naar het gala | Pasafspraak

Galajurken passen!

Vergezeld door mijn zusje stap ik twee weken geleden in de bus naar Deventer, waar ik een pasafspraak bij Silke heb.

Het is een druilerige donderdagochtend, maar niks kan onze pret drukken (zelfs niet de ietwat ongemakkelijke opmerking of ik wellicht voor een trouwjurk ga passen, van de mevrouw aan wie we de weg vragen – op moment van schrijven ben ik zeventien jaar oud –).

Ik blog nu bijna een jaar voor jurkenhuren.nl. Het lag dan ook voor de hand dat ik hier zou aankloppen voor een galajurk, maar, dit had ik niet gedaan wanneer ik niet volledig achter het idee van het huren van een jurk stond.

Ik probeer mijn leven een beetje groener in te kleuren en het huren van kleding is een duurzaam alternatief (en, ik blijf natuurlijk een Hollander, het is tevens niet zo’n aanslag op mijn scholierenbudget).

Ik pas op die ochtend twee weken geleden verschillende jurken en dat is een proces waar ik wat aan wennen moet. Ik voel me als een prinses die in prachtige japonnen gegoten wordt, maar het in kleding wurmen van je lichaam kan ook een confronterende aangelegenheid zijn.

En toch ben ik sneller dan normaal gewend aan het pasproces. Ik krijg er plezier in en voel me zelfs mooi in de kleding die Silke me aantrekt (dat is een compliment voor Silke, die oog heeft voor wat fraai staat en die kleding van kwaliteit ter beschikking heeft. De jurken hebben dan ook mooie pasvormen en zitten al snel prettig. En dat werkt dan weer stimulerend voor mijn gemoedstoestand).

Voor de meeste van mijn klasgenoten is het gala de eerste keer dat er voor avondkleding gewinkeld moet worden en men gaat dan ook nog graag voor een traditionele pasafspraak bij de kledingwinkel zelf. Een jurk of pak online bestellen komt minder voor. In dat opzicht zijn wij nog helemaal niet zo’n internetgeneratie.

Ik heb twee weken geleden mijn galajurk gevonden. Het is een jurk die als gegoten zit en waarover Coco Chanel het volgende gezegd zou kunnen hebben: “Simplicity is the keynote of all true elegance”. Simplicity met een knipoog.

Volgende maand kun je in een derde artikel lezen hoe mijn gala was en welke jurk ik nu gekozen heb. Voor nu zie je hieronder wat foto’s van de pasafspraak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *