Bruiloft in het buitenland

jurken-huren-blog-wedding-suitcase

Het is weer zo ver! De tijd van bruiloften en feestjes zijn weer begonnen. Pasgeleden had mijn zus een bruiloft in het verre maar oh zo mooie Australië. Dat inspireerde mij om deze blog te schrijven, want… wat neem je nu eigenlijk allemaal mee naar zo’n bruiloft? En laten we het nog compacter maken: wat neem je mee als handbagage je enige koffer is? Hoe pak je alles in? Zo veel vragen en ik probeer ze hier voor je te beantwoorden!

Gewicht
Laten we ervan uit gaan dat je maximaal 10 KG mee mag nemen. Dit is het meest gehanteerde gewicht van vliegtuigmaatschappijen. Niet heel veel kilo, helaas. Het is dan ook van belang dat je alleen de hoognodige spullen mee neemt!

Vloeistoffen
Every girl needs her make-up en vooral bij een bruiloftsfeest. Jammer genoeg is het niet mogelijk om je hele make-up doos mee te nemen. Je moet je namelijk beperkten tot een aantal liter. De meeste vliegmaatschappijen hanteren een maximum van 1 Liter van vloeistoffen en gels. Deze mogen mee in verpakkingen van 100 milliliter en in kleine plastic zakjes. Zorg er dus voor dat je die handige reisflesjes meeneemt (kun je kopen bij de Etos, Kruidvat, Trekplijster etc) en deze vult met je favoriete foundation, primer of haargel. Ook je mascara hoort bij de categorie vloeistoffen en gels. Handig is dus, om van tevoren, een plastic zip-lock tasje te kopen (alleen hier mogen de vloeistoffen in) en te zien of alles van 100 milliliter erin past. Zo kom je op het vliegveld niet voor verassingen te staan. Mijn advies? Neem 1 mascara mee, je foundation, je poeder, wenkbrauwpotlood, eyeliner en wat lippenstift. Dit is de basis voor een mooi opgemaakt gezicht! Verder nog dergelijken als deo en tandpasta niet vergeten. Haal alles in kleine flesjes, zodat je meer ruimte overhoudt evenals meer milliliter.

jurken-huren-blog-wedding-suitcase

Kleding
Je hebt natuurlijk je mooiste jurk nodig voor het feest! Of dit nu een lange of korte jurk is, maakt niet uit. Bij een bruiloftsfeest kan je in principe elke lengte aan, als het maar niet te super kort is. Dit is dan ook je meest essentiële kledingstuk. Neem ook een nette top of blouse en rok of broek mee.
Basics basics basics. Vergeet je basic topje niet! Deze is altijd handig voor welke gelegenheid dan ook. Nu heb je vier kledingstukken. Dit kan genoeg zijn, maar een extra shirt of broek is altijd handig. Je weet maar nooit of je vlekken oploopt.
Ohja! Vergeet natuurlijk je ondergoed niet en 1 paar van je mooiste hakken!

jurken-huren-blog-wedding-suitcase

Inpakken
Dit is vaak nog het meest lastige taakje… Hoe ga je alles in zo’n kleine koffer passen!? Er zijn verschillende methodes om je kleding zo efficiënt mogelijk in te pakken.
De rolmethode: bij deze methode rol je je kleding zo klein mogelijk op. Dit bespaart erg veel ruimte, maar je hebt wel vaker last van kreukels.
De bundelmethode: je kleding in elkaar bundelen. Of te wel al je kleding in elkaar vouwen. Dit vermindert het risico op kreukels, maar het is niet de meest handige manier als je maar een kleine koffer hebt.
Tissuepapier en plastic hoezen: doe het tissuepapier tussen je verschillende kledingstukken in, als je ze opvouwt. Vervolgens doe je ze in plastic hoezen of folie. Dit helpt enorm tegen kreukelen en rimpels!

jurken-huren-blog-wedding-suitcase
jurken-huren-blog-wedding-suitcase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *