Je lichaam opmeten

Het is essentieel om te weten welke ‘jurk-maat’ je hebt. Dit is niet alleen belangrijk omdat je anders misschien met je handen in het haar zit omdat je de verkeerde maat hebt besteld, maar ook omdat een goede of slechte pasvorm je totale look bepaald. En dat je er goed uitziet in zo’n mooie jurk, dat is natuurlijk het allerbelangrijkst!

Je ‘jurk-maat’ bepalen is heel makkelijk: je hebt drie afmetingen nodig, waarmee je in de maattabel onder aan de pagina de juiste maat vindt.

Wij hebben een aantal stappen voor je op een rij gezet, zodat je makkelijk achter je juiste maat te komen. Als je je maten hebt opgemeten kun je daarna in onze maattabel onder aan de pagina bekijken welke maat je hebt.

  • Voordat je begint met meten is het belangrijk dat je alleen onderkleding en een goed zittende BH draagt. Je kunt prima een nauwsluitend shirt of legging dragen, maar meet liever niet over gewone kleren heen.
  • Je kunt je maat het beste door iemand anders laten opmeten. Zorg ervoor dat je rechtop en in een natuurlijke houding staat, het liefst zonder schoenen. Het meetlint moet glad getrokken worden op je lichaam, maar niet zo strak dat het knelt. Dit kan je controleren door het meetlint eventjes te draaien.
  • Borstmaat (A) meten: De borstmaat wordt over het “wijdste” gedeelte van de borst gemeten. Haal het meetlint vanaf de rug, onder de oksels door naar voren en trek het over het volste gedeelte van de borst. Zorg ervoor dat het meetlint geheel horizontaal en glad ligt, en niet te strak zit.
  • Taillemaat (B) meten: Je taille is het “smalste” gedeelte van je bovenlijf, en wordt ook wel je middel genoemd. Je kunt je natuurlijke taille vouw vinden door naar één kant te buigen. Haal het meetlint vanaf de rug rond de taille naar voren en trek het rond het lichaam. Denk eraan dat je meetlint horizontaal, glad en niet te strak om je lijf ligt.
  • Heup maat (C) meten: De heup maat wordt gemeten over het “wijdste” gedeelte van je onderlichaam. Ga met je voeten naast elkaar staan en meet daar waar je dijen het volst zijn. Let wederom op je meetlint: horizontaal, glad en niet te strak om je lichaam.

Als het goed is heb je nu je afmetingen. In onze maattabel die hieronder staat, kun je nu je juiste maat vinden.

.

maat opmeten

Je juiste maat vinden

Maattabel Jukenhuren.nl

De roklengte (D)

Wij geven bij elke jurk de rok lengte aan. Dit is de lengte gemeten vanaf de taille tot aan de zoom van de jurk (bij jurken met een doorzichtige over laag hebben we de voering eronder gemeten, zoals bij sommige jurken van Adrianna Papell bijvoorbeeld het geval is. Hou er in dat geval rekening mee dat de over laag iets langer is). Door je rok lengte te meten weet je precies tot waar de onderkant van de jurk bij jou valt.

Bij lange jurken is het handig om in gedachten te houden dat je waarschijnlijk hakken aan zult hebben, en dat het slim is om deze dus ook aan te trekken tijdens het meten van je rok lengte.

Bij het meten van je rok lengte begin je bij de taille en meet je naar beneden, tot de lengte die jij graag wilt. Ook kun je eerst kijken wat de rok lengte is van de jurk die jij hebt gezien, om vervolgens die lengte bij jezelf af te meten en zo een beeld te krijgen hoelang de jurk bij jou zal zijn.