jurkenhuren-logo-final-klein

Het verhaal van Jurkenhuren.nl

“Hi! Mijn naam is Silke en in november 2015 studeerde ik af aan de opleiding Technische Commerciële Textielkunde in Enschede. Ik had alleen niet het gevoel dat ik hoorde in de huidige textielindustrie, die bekendstaat als een ‘weggooi-industrie’. Tijdens mijn studie besefte ik hoe leuk ik mode en design vond, maar ik besefte me ook welke keerzijde deze industrie had.

De mode van galajurken en cocktailjurken gaat snel. Wat dit jaar tof is, is volgend jaar toch al minder gewild. Maar cocktailjurken en galajurken die voor weinig geld in de winkel hangen, kunnen nooit kwalitatief goed zijn én ook nog eens eerlijk geproduceerd zijn. Nadat ik in 2015 de Saxion ondernemerschapsprijs won, besloot ik het idee van Jurkenhuren.nl om te zetten naar een bedrijf.”

voorstellen-over-ons-pagina

Waarom huren wij jurken?

Wij vinden het belangrijk dat vrouwen zich speciaal en mooi voelen op speciale momenten. Ook vinden wij duurzaamheid in de mode erg belangrijk. Hoeveel vrouwen hebben er jurken in de kledingkast hangen die ze maar één keer gedragen hebben? Precies, bijna iedereen! En dan is het toch zonde om een minder verantwoorde jurk te kopen, terwijl je een designerjurk kunt huren voor bijna dezelfde prijs. Zo ben je duurzaam bezig – en dat vinden wij natuurlijk fantastisch!

quote-jurkenhuren
nostress-quote

Wat wij doen

“Je bent uitgenodigd voor een bruiloft, superleuk! Je verheugt je er nu al op. Maar hoe langer je erover nadenkt, hoe minder tijd je hebt om een jurk aan te schaffen voor de bruiloft. Je zoekt op internet naar jurken, maar er is zoveel keus. Je wilt er natuurlijk tiptop uitzien in een stijlvolle jurk, waar niet iedereen in loopt. Oeps… #jurkenstress!!”

Óf toch niet… Wij verhuren namelijk designerjurken voor bruiloften, gala’s en andere feesten. Mooie, modieuze en stijlvolle jurken in onze collectie voor elke bijzondere gelegenheid. Ga je bijvoorbeeld naar een bruiloft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Zo heb je voor jouw speciale moment een speciale outfit.

De steeds sneller en vaker opvolgende modetrends (Fast Fashion) is niet iets waar wij achter staan. Wij geloven in een minimalistische kledingkast, met basisstukken en tijdloze items. Kledingstukken die in aanschaf iets duurder zijn, maar vervolgens jaren in je kast. Maar tegelijkertijd willen we wel dat elke vrouw er geweldig uitziet op een feest. Dit is dan ook écht mogelijk met het huurconcept. Bij Jurkenhuren.nl kun je gemakkelijk én duurzaam je jurk huren.

Duurzaamheid

Je hoort het steeds vaker: Fast Fashion. Er worden veel kledingstukken geproduceerd in een heel korte tijd. Het gevolg? Fabrieken in lagelonenlanden waar mensen werken onder erg hoge druk. Ze werken onder slechte omstandigheden in razend tempo, maken lange dagen en kennen geen vrije dagen. Daar doen wij liever niet aan mee.

green-carpet-jurkenhuren

‘Waarom zou je een jurk voor een bruiloft kopen, terwijl je de jurk

maar één keer aan trekt?’

Voordelen van jurken huren

Het huren van een jurk is duurzamer dan een jurk kopen in een winkel. Je trekt de jurk tijdens je evenement één keer aan en zend hem daarna weer terug. Bovendien huur je een jurk die eerlijk is gefabriceerd onder goede werkomstandigheden. De voordelen van een jurk huren zijn:

 1. Je voorkomt een overvolle kledingkast met jurken die je niet meer draagt. Er is snel plek voor andere kledingstukken.
 2. Je bent verantwoordelijk bezig! En dat geeft een goed gevoel!
 3. Als je de jurk terugstuurt, dan maak je er iemand anders gelukkig mee.
 4. Een designer jurk is vrij duur. Huren is dan beter voor je portemonnee.
 5. Geen gedoe met wassen of een stomerij. Dit regelen wij voor je.
 6. Je hebt een speciale jurk aan die bijna niemand draagt.
 7. Het bespaart je een hoop stress. Boek de jurk een week voordat het feest plaats vindt en jij weet zeker dat je een jurk hebt!
 8. Je hebt een mooie jurk die kwalitatief goed is. Ook niet onbelangrijk.

Wie zijn onze klanten?

Ben je een vrouw die duurzaamheid belangrijk vindt, maar wel op een bijzondere gelegenheid in een designerjurk verschijnt? Of scoor jij altijd op het laatste moment je outfit? Heb je binnenkort een bruiloft, gala of een ander bijzonder feest? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Hoe werkt Jurkenhuren.nl

 1. Ga naar jurkenhuren.nl en vind de jurk die bij jou past. Wil je een mouw of juist niet? Een lange of een korte jurk? Aangesloten of toch wijdvallend? Strassteentjes of kant? Wij hebben het allemaal, dus genoeg keus!
 2. Kies je maat. Ben je er niet zeker van of je de juiste maat hebt gekozen? Je krijgt bij ons een tweede maat gratis meegeleverd en betaalt alleen voor de gedragen jurk. Maar wil je er echt 100% zeker van zijn dat de jurk past? Dan kun je een pasafspraak maken.
 3. Rond de betaling af en je ontvangt je jurk zo spoedig mogelijk.
 4. Feest! Jij bent klaar voor de bruiloft of het gala en dat zónder stress.
 5. Retourneer je jurk gratis met de bijgevoegde retourlabel van PostNL.

Onze merken

Adrianna Papell

Karen Millen

Chi Chi London

Body Frock